• 0345 - 632400
  • Ma - Do 10:00 - 18:00 | Vr 10:00 - 21:00 | Za 10:00 - 16:00 | Zo gesloten

Mooie tegels, handige tegels of toch meer goedkope tegels. Er worden veel soorten tegels toegepast in de badkamer en daarom zijn daar ook verschillende functies voor. Je heb decoratieve tegels, maar je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor praktische tegels of ga je toch meer voor de goedkope tegels in deze tekst ga je alles vinden over welke tegels het best bij je past en welke tegels nou eigenlijk het best is.

Vloeren

Natuurlijk moeten de tegels goed vastzitten en goed toegepast worden, er zijn veel dingen belangrijk bij het leggen van tegels in kamers zoals de badkamer. Voordat je tegels aanschaft moet je rekening houden met de volgende dingen:

  • Passen de tegels precies in de vloer?
  • Kan er goed tussen de randen gekit worden?
  • Kan ik het betalen om de aantal tegels te kopen die ik nodig heb?
  • Weet ik alle maten die ik nodig heb om het te bevestigen?

Passen de tegels precies in de vloer? Voor veel mensen is dit een groot raadsel. Uit onderzoek blijkt dat mensen bij het kopen niet eens nadenken over de maten en dikte. Zo'n 71% kijkt bij het aanschaffen of ze mooi zijn en of het mooi zou liggen in de badkamer. Wat mensen echter niet weten is dat veel tegels verschillen van elkaar sommige tegels passen niet in sommige huizen. Het is belangrijk om van te voren eerst te kijken zijn deze tegels geschikt of kan ik iemand inhuren die er verstand van heeft?

Kan er goed tussen de randen gekit worden? Voor veel mensen is dit ook een groot probleem. Mensen hebben hun tegels gelegd of zijn er mee bezig maar er is geen ruimte voor de kit meer, ze kunnen dus niet goed bevestigd worden. Het is belangrijk dat er van te voren goed gekeken wordt naar de kit. Kan de kit ver van de rand of, of moet het er duidelijk en strak omheen? Bij zulke problemen is het ook belangrijk om iemand erbij te hebben die er veel verstand van heeft en die de eventuele tegels kan leggen. Dit hoeft niet altijd een gespecialiseerde te zijn . Veel mensen uit de algemene bouw kunnen ook deze tegels bevestigen en kitten.

Kan ik het betalen om de aantal tegels te kopen die ik nodig heb? Dit is niet een klein probleem voor veel mensen, hier kan je makkelijk omheen. Bij het kopen kijkt men natuurlijk eerst of ze genoeg tegels kunnen kopen die nodig zijn, dat gaat natuurlijk meestal wel goed. Mensen zien de prijskaartjes en kiezen natuurlijk zelf of ze ze willen kopen en of ze het kunnen betalen. Waar men echter in problemen komt is in de aanleg van de tegels. Men heeft geen rekening gehouden met de kit of de aanleg, ze kunnen het niet zelf of uiteindelijk komen ze in knoei met de maten. Het is belangrijk om met iemand te gaan die verstand heeft van de tegels, zodat diegene je kan adviseren bij het aanschaffen en het plaatsen van de tegels.

Weet ik alle maten die ik nodig heb om het te bevestigen? Dit is een makkelijk gedeelte waar iedereen zich in kan vinden. Voor dat je tegels gaat aanschaffen is het belangrijk dat je de maten weet van je badkamer. Hoeveel tegels heb je nodig, hoe lang is je badkamer, hoe breed is je badkamer en hoeveel ruimte heeft de kit nodig tussen de tegels. Het is belangrijk dat je de lengte en de breedte opmeet. De rest kan je makkelijk afgeven aan personeel of aan gespecialiseerden.

Muren

Muren is echter een iets moeilijkere taak dan de vloer. Het is belangrijk dat dit door een gespecialiseerde wordt gedaan of een kenner. Bij muren is het niet van belang om op veel dingen te letten omdat dit echter door een specialist wordt gedaan, die dus zo'n 80% voor je doet.

  • Welke tegel wil ik?
  • Is de muur van beton of van steen?

Welke tegels wil ik? Een klein probleempje waar ieder mens een oplossing voor heeft. Dit is een persoonlijk probleem maar als je echter naar de winkel gaat kun je zelf kijken welke het meest bij je passen. het wordt door ons afgeraden om via internet aan te schaffen, af en toe kloppen de maten niet of zijn ze toch minder naar je zin in het echt.

Is de muur van beton of van steen? Dit is makkelijk te ontdekken voor de bewoner je klopt even goed op je muren en kijkt wat het is schrijf het goed op want later is dit erg belangrijk bij het kitten en bij het bevestigen.

Conclusie

Ga bij het aanschaffen van badkamer tegels dus eerst informatie opdoen over de bovenstaande punten. Zorg dat je met iemand bent en samen goed kijkt naar wat het beste voor je is . Samen sta je sterk zelfs bij de kleinste en raarste dingen. Aldus badkamer tegels.

Onderdeel van . Website door